Wat is R-M Premium Partners en wie zijn we?

Premium Partners is een sterk ondersteuningsproject voor R-M klanten die vooruit willen.
Toekomstgericht carrosserieherstel zal van ondernemers goede, duidelijke en accurate beslissingen vragen.
Investeren in de mensen, het netwerk en het marktsegment die passen bij de structuur en de visie van uw onderneming, worden dé uitdagingen voor de volgende jaren.


Om u snel te informeren over de nieuwste marktontwikkelingen, de allerlaatste hersteltechnieken en de visie van belangrijke externe marktpartijen in de carrosseriewereld, neemt R-M dit nieuwe initiatief.

Wat zijn uw voordelen

Premium Partners verruimt uw blik.
Kennis delen met gelijkgezinde vooruitstrevende ondernemers, levert voor elke deelnemer concrete voordelen op. Nieuwe ideeën ontwikkelen, de eigen marktvisie afstemmen, tijdig inspelen op nieuwe marktontwikkelingen... Het gebeurt mede dankzij een sterk sociaal netwerk.
“Kruisbestuiving” werkt namelijk ook tussen mensen!
Premium Partners brengt u in contact met het juiste sociale netwerk. In binnen- en buitenland.

Premium Partners, uw kompas voor persoonlijke strategische keuzes.
Hebt u al een persoonlijke visie op uw marktpositie en aanpak voor de volgende jaren?
Kent u voldoende de juiste segmenten waarin u actief wilt zijn?
En hebt u bijgevolg een eigen performant marketingplan voor uw lokale marktbewerking?
Premium Partners organiseert voor u passende opleidingen, infosessies en persoonlijke begeleiding.
Op die manier kunt u met volle kracht focussen op het succes van uw onderneming.
Stapsgewijs en op eigen ritme.

Getuigenissen R-M Premium Partners management

Thomas Gmür, R-M Brand Manager:

Waar staat mijn bedrijf ten opzichte van andere sectorgenoten? Hoe haal ik het beste uit mijn personeel? Hoe plan ik een marketingcampagne? Deze vragen zijn voor carrosseriemanagers en -eigenaars belangrijker dan ooit. We willen onze klanten helpen de juiste antwoorden op deze vragen te vinden en zo meebouwen aan het langdurig succes van hun bedrijf.
Daarom lanceerden we een bijzonder initiatief:
R-M Premium Partners.
Alle leden van dit programma kunnen deelnemen aan exclusieve seminaries rond thema’s als bedrijfsbeheer,personeelbeheer en marketing.
Deze sessies zijn op maat van de klant gesneden om aan zijn noden te voldoen.
Het idee achter het initiatief is om nog meer te doen voor onze individuele klanten. We willen voor hen een waardevolle partner zijn en hen helpen de toekomst van hun zaak op de lange termijn veilig te stellen.
De experts van R-M werken daarbij nauw samen met externe partners, onder meer om onze klanten te adviseren over de beste manier om een carrosseriebedrijf her in te richten en om hen tips te geven om hun energieverbruik te beperken en processen te optimaliseren.
Op die manier versterkt het programma de persoonlijke uitwisseling tussen klanten en R-M experts. Eenmaal per jaar worden alle leden van R-M Premium Partners bovendien uitgenodigd op een evenement dat hen de ideale gelegenheid biedt om te netwerken en waardevolle zakelijke contacten aan te knopen.

Johan Vandersmissen

Johan Vandersmissen, BASF Consultant in België : R-M Premium Partners is een serviceaanbod dat zich richt tot het deel van onze klanten dat op zoek is naar uitstekende serviceprestaties.
En dat is een groot deel van de garagehouders, zaakvoerders of leidinggevenden van carrosseriebedrijven. Met de start in België wilden wij ons nog meer toespitsen op onze sterkte als topmerk. De naam R-M Premium Partners alleen al is een deel van de identiteit, die R-M al decennia lang vertegenwoordigt: partnerschap en topkwaliteit.

Eric Verwacht

Eric Verwacht, Sales Manager R-M in België : Achter R-M Premium Partners staat het merk R-M, dat al tientallen jaren wereldwijd bekend is, alsook het Europese management van R-M. Dat houdt in dat we met onze klanten een team willen vormen – om via die samenwerking het succesvol voortbestaan van uw onderneming te realiseren.


 
R-M Premium Partners Handelsseminars

Het aanbod handelsseminars van R-M Premium Partners spitst zich toe op de behoeften van de lidonderneming, waarbij bedrijfseconomische thema’s centraal staan. Om als een ondernemer te kunnen handelen en een antwoord te vinden op de vraag “Waar staat mijn onderneming?”, is een ondersteuning door gefundeerde bedrijfseconomische kennis noodzakelijk.

In welke domeinen hebt u of uw onderneming bijvoorbeeld steun nodig? Welke uitdagingen zult u de komende maanden moeten aangaan? Welke strategische stappen zijn daartoe noodzakelijk?
Elke R-M-klant kan tegen betaling van een jaarlijkse bijdrage R-M Premium Partner worden en actief het omvangrijke aanbod alsook alle voordelen die dit partnerschap biedt, gebruiken en de uitwisseling bevorderen.

De handelsseminars worden georganiseerd in kleine groepen met ervaren R-M-klantenconsulenten op het vlak van reparatielakwerk aan auto’s, alsook geselecteerde externe partners in België en Europa.

Meer info over data en onderwerpen m.b.t. onze handelsseminars kan u terugvinden in onze jaarbrochure. Deze kan u verkrijgen via uw Sales Consultant.

Marketing

Hoe stelt men zich en zijn onderneming voor?
Vanaf de reclame betreffende de uiterlijke kenmerken van de firma tot de uniforme firma-aankleding vindt – bewust of onbewust – een communicatie met de klant plaats. Bijgevolg is de marketingcommunicatie een belangrijk bestanddeel van het aanbod van R-M Premium Partners. De marketingaanpak levert een bijdrage tot de professionele vormgeving van de contactpunten tussen de garage en zijn klanten.


R-M Premium Partners werkt samen met agentschappen, die de garages kunnen helpen dit communicatiethema in hun bedrijf winstgevend te gebruiken. De agentschappen zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en de naleving van een uniform bedrijfsdesign (Corporate Design), alsook in de vormgeving en de productie van reclamemiddelen of nieuwe media – van het eerste gesprek tot de technische uitvoering.

Voor R-M Premium Partners is het vooral van belang de identiteit, de waarden en de doelstellingen van de lidonderneming merkefficiënt te ontwikkelen en te communiceren – want enkel op die manier kunnen zowel nieuwe medewerkers als klanten de prestatie en de bijzondere waarde van de onderneming correct waarnemen.

Marketingplan

In een dynamische omgeving als de carrosseriebranche zijn acquisities cruciaal om te groeien. Regionale marktgegevens zijn daarom onontbeerlijk om uw bedrijf op een gestructureerde manier op de kaart te zetten. De R-M marktanalyse helpt u bij de verkenning van uw concurrentiepositie en het ontwikkelen van een persoonlijk actieplan.

Evenementen

Afstand nemen en de sector uit een ander oogpunt bekijken.
Met het aanbod van evenementen zoals het jaarevenement en bedrijfsbezoeken probeert R-M Premium Partners de uitwisseling van de leden onder elkaar – zowel nationaal als ook in Europa - in de hand te werken.

Meer info over data en onderwerpen m.b.t. onze evenementen kan u terugvinden in onze jaarbrochure. Deze kan u verkrijgen via uw Sales Consultant.

Infoavonden

Tijdens onze infoavonden worden de meest actuele aspecten op een vakkundige manier besproken.

Individueel advies

Het idee achter R-M Premium Partners bestaat er vooral in nog meer te doen voor de individuele klant. Met R-M Premium Partners wil het merk R-M voor zijn klanten een vertrouwde en persoonlijke partner zijn.

R-M Premium Partners biedt u een scala aan programma’s om uw bedrijf voortdurend te verbeteren. Een greep uit de vele mogelijkheden:

TopScan

TopScan


TopScan is een uitgebreide controle van het equipment, de producten in de werkplaats, de werksystemen en de kennis van de werknemers. Door het productieproces te analyseren, komen verbeteringsmogelijkheden aan het licht. Zo bent u steeds zeker dat de voorwaarden voor productiviteit, efficiëntie en kwaliteit in uw werkplaats optimaal zijn. Om uw werksystemen, -procedures en documentatie up-to-date te houden, bevelen wij aan om de TopScan minstens om de twee jaar te laten uitvoeren.

Kaizen 5S

Kaizen 5S


‘Kaizen’ is Japans voor het streven naar voortdurende verbetering. Wil een bedrijf rendabel blijven, dan moet iedereen in het bedrijf zich bewust zijn van het belang van continue verbetering: in kwaliteit, in kostenbeheersing, in motivatie ... 5S is een middel om dit bewustzijn en streven in vijf stappen te activeren. De werkplaats, werkmethodes en werkafspraken vormen daarbij het startpunt voor de verbeteringen.

Routing & Design

Routing & Design


Routing & Design analyseert de optimale laatsing van het equipment in uw werkplaats en voorziet u van het bijbehorende advies. Deze dienst is geschikt  voor alle carrosseriebedrijven die een nieuwe werkplaats bouwen of een bestaande werkplaats willen uitbreiden of herinrichten om de processen in hun bedrijf efficiënter te laten verlopen.